Boka tid för att byta däck

Prisvärt däckbyte för dig som bor i Täby, Sollentuna eller Danderyd

Vi är återförsäljare av däck och fälgar, är det dags för däckbyte kan du alltid kontakta oss via mail eller telefon så tar vi snabbt fram ett pris för bytet, skulle du kontakta oss via mail eller telefon för frågor angående däckbyte är det bra att ha däckdimensionerna på minnet.

Däckbyte i Sollentuna/Täby

Däckbytet är ingen angenäm syssla för de flesta. Det kan kräva en hel del tid och vara rejält tålamodsprövande. Hos oss kan snabbt och smidigt byta däck – sätt dig bara ner med en kopp kaffe så fixar vi dina däck. Om du behöver ett däckbyte så hjälper vi dig.

Vi hjälper dig med skifte från sommardäck till vinterdäck och vice versa. Dessutom utför vi påmontering av lösa däck på fälg.

Vi hjälper dig självklart även med reparationer och balansering av däck. Däckbyte är en mycket viktig tjänst som ska utföras ordentligt två gånger om året.

Vi ordnar ditt säsongsskifte snabbt och säkert – välkommen att boka en tid på vår verkstad.

Däckservice i Täby/Sollentuna till bra pris

Ett däckbyte kallas ibland hjulskifte och är mycket viktig för att din bil ska vara trafiksäker på vägarna. Däcken och hjulen är centrala för både säkerhet och komfort. Vid varje däckbyte går vi igenom ett antal steg för att du ska kunna köra vidare säkert.

När vi skiftar däck inleder vi med en ordentlig säkerhetskontroll. På checklistan prickar vi en antal viktiga detaljer: mönsterdjupet, lufttrycket, bromsarna och att däcken inte är skadade på något sätt. När bilen har körts i 5 till 10 mil är det dessutom klokt att efterdra hjulbultarna. Det kan vi hjälpa dig med utan extra kostnad.

När ska jag byta sommardäck och vinterdäck?

Under perioden 1:a december – 31:a mars ska alla bilar ha vinterdäck vid vinterväglag. Dubbade vinterdäck får användas redan tidigare, från och med 1 oktober till och med 15 april.

Dubbade vinterdäck är dock även tillåtna under andra tidpunkter på året om det är eller förväntas bli vinterväglag.

Gummiblandningen i däck anpassas efter temperaturen, sommardäck blir för hårda när det är kallt. Därför är det viktigt att vinterdäcken sitter på när temperaturen börjar krypa under +5°C

Sommardäcken blir för hårda när det är kallt. En annan sak som är bra att tänka på att montera de bästa däcken bak. Detta gäller oavsett om du kör en fram-, bak- eller fyrhjulsdriven bil.

Byt däck hos oss – detta ingår

Att byta däck är en ganska snabb affär, ett däckbyte tar tillsammans med säkerhetskontroller ungefär en kvart till en halvtimme. Här berättar vi vad som ingår i tjänsten.

  • Hjulbyte.
  • Säkerhetskontroll av mönsterdjup, lufttryck, bromsar, stötdämpning och fjädring.
  • Efterdragning av bultar.

I samband med däckbytet kan vi även erbjuda tilläggstjänster som hjulinställning, bromsbyte och köp av nya däck och fälgar. Välkommen att byta till vinter- eller sommardäck hos oss.

Viktigt med bra mönsterdjup

Vilket mönsterdjup måste ett däck ha?

När det är vinterväglag ute på vägarna är 3 mm minsta tillåtna mönsterdjup på däcken. För sommardäck är kravet 1,6 mm men vi rekommenderar att alltid köra på sommardäck med ett mönsterdjup på minst 3 mm. Ju sämre skick däcken är i, desto längre blir bromssträckan och du löper dessutom större risk att drabbas av vattenplaning.

När är det dags att köpa nya däck?

Du bör investera i nya däck när de nuvarande är så pass slitna att de måste bytas ut. Innan du investerar i nya däck är detta några saker som är bra att fundera på.

  • Hur många mil kör jag på ett år?
  • Hur breda bör däcken vara?
  • Kan jag behålla de nuvarande fälgarna?
  • Vad fungerar bäst för just ditt bilmärke?

Om du har en fyrhjulsdriven bil måste du byta alla däck samtidigt. På en fram- eller bakhjulsdriven bil går det att byta ett däck åt gången, men det rekommenderar vi inte. Bilar är alltid som säkrast med fyra däck av samma kvalitet.

Hjulinställning och balansering

Känns din bil instabil och drar åt olika håll när du kör? Känner du skakningar eller att däcket liksom studsar fram? Då kan det vara läge att göra en hjulinställning med balansering.

Om däcken har slitits på ett ojämnt sätt eller om du har råkat köra emot något är det dags att lämna in bilen för framvagnsinställning. Ojämnt balanserade påverkar bilens körförmåga negativt. Med rätt balansering på däcken förlänger du livslängden på dina däck och du ökar även säkerhet.

Däckbyte Sollentuna/Täby – så ökar du däckens livslängd

För att bildäck ska må bra behöver de förvaras på ett korrekt sätt. Den viktigaste förutsättningen för detta är förvaringstemperaturen. Däckens livslängd ökar också om de inte utsätts för fukt, kemikalier eller solljus. Stark värme påverkar också gummikvaliteten negativt, blandningen kan torka och däcket blir då hårdare och mer riskabelt att köra med.

Det är alltså inte bra att ställa däcken framför garagets värmepanna. Idealisk däckförvaring är vid en temperatur under +15 grader. Mörkt utrymme utan solljus är också att föredra.